• VBH Works

    uw partner voor elk sloop- en bouwproject!

Draagmuur verwijderen

Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf voor het slopen van een dragende binnen- of buitenmuur? VBH Works helpt u graag verder als u een draagmuur verwijderen wil van uw woning of bedrijfspand. Dit is een klus die vraagt om vakkennis van specialisten. Wij weten precies hoe we een draagmuur veilig kunnen weghalen en helpen u daar graag bij.

Draagmuur verwijderen en balk plaatsen

Een draagmuur is essentieel voor de stabiliteit van een huis of bedrijfspand. Deze kunt u dus niet zomaar even verwijderen; het beste laat u dit over aan de specialist. VBH Works verwijdert niet alleen de draagmuur, maar plaatst we er ook een staalconstructie voor terug. U hoeft hier dus niemand anders voor in te schakelen, want wij verzorgen alles!

De kosten voor het verwijderen van een draagmuur

Voor het berekenen van de kosten kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Op basis van de gegevens die u ons stuurt kunnen wij een indicatie geven van de kosten. Hoe meer informatie, hoe nauwkeuriger de indicatie. Wanneer er nog gegevens ontbreken, zullen we daarvan ook gelijk een inventarisatie maken. Wanneer de prijsindicatie in uw plannen past, komen we graag op locatie kijken. Dan kunnen we de details verder invullen en een definitieve offerte maken voor het verwijderen van de draagmuur en het eventueel plaatsen van een balk of staalconstructie.

Herkennen van een draagmuur

Het herkennen van een draagmuur is moeilijker dan u vooraf denkt. Het verschil tussen een normale muur en een draagmuur is vaak lastig te zien aan de buitenkant. Dit wordt meestal bekeken aan de hand van een bouwkundige tekening. Muren tussen de keuken en de woonkamer zijn bijvoorbeeld vaak draagmuren.

Raadpleeg altijd een specialist als u zeker wilt weten of een muur een draagmuur is. Wij komen graag bij u langs om dit even te controleren. Hieronder staan een aantal punten om een draagmuur te herkennen:

  • De muur is minimaal 20 cm dik.
  • De muur loopt door naar de bovenliggende verdieping.
  • De muur is een buitengevel.
  • De muur is gemaakt van beton, baksteen of kalkzand.
  • De muur klinkt massief als je erop tikt.

Constructieberekening bij het slopen van een draagmuur

Voordat we aan de slag kunnen met het veilig verwijderen van de draagmuur maken we eerst een constructieberekening. Daaruit blijkt wat voor dragende constructie we terug moeten plaatsen. Meestal is hier ook een bouwtekening voor nodig.

In deze berekening staat bijvoorbeeld welke welk gewicht de te plaatsen draagbalk moet hebben, en de afmetingen van de verschillende draagbalken. Deze constructieberekening levert u meestal ook aan bij het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Vergunning aanvragen voor het verwijderen van een draagmuur

De regels voor het verwijderen van een draagmuur verschillen meestal per gemeente. In veel steden en dorpen is een vergunning vereist wanneer u een draagmuur wilt gaan slopen. Ook dit kunnen we voor u uitzoeken, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan tijdens de verbouwing.

Als u een vergunning nodig heeft, moet u deze aanvragen bij de plaatselijke gemeente. Hierbij levert u bouwtekeningen aan en berekeningen van de kosten. De gemeente zal deze dan bekijken en bepalen of zij een omgevingsvergunning afgeven om de draagmuur te mogen verwijderen.

Wilt u een draagmuur verwijderen in een appartement, dan moet u rekening houden met de VvE. Deze instelling moet vaak vooraf goedkeuring geven, voordat u mag beginnen aan het verwijderen van de draagmuur. Deze goedkeuring wordt ook op basis van berekeningen en bouwtekeningen gegeven.

Meer informatie en contact

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor het slopen van een draagmuur? Bent u benieuwd naar de kosten voor het verwijderen van een draagmuur en het plaatsen van een balk? Of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem gerust contact met ons op, dan helpen we u graag verder!

Wilt u meer informatie?

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meer informatie?

Of u neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer: 073-6907943.