• VBH Works

    uw partner voor elk sloop- en bouwproject!

Draagmuur slopen

Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf voor het verwijderen van een dragende binnen- of buitenmuur? VBH Works helpt u graag verder als u een draagmuur slopen wil van uw woning of bedrijfspand. Dit is een klus die vraagt om vakkennis van specialisten. Wij weten precies hoe we een draagmuur veilig kunnen slopen en helpen u daar graag bij.

De functie van een draagmuur is om te zorgen voor stabiliteit van een huis of bedrijfspand. Deze kunt u dus niet zomaar even verwijderen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat delen van uw huis kunnen instorten. Laat deze klus dus over aan echte vakmannen; dat voorkomt onveilige situaties en nog hogere kosten.

Vergunning aanvragen voor het slopen van een draagmuur

De regels voor het verwijderen van een draagmuur verschillen meestal per gemeente. In veel steden en dorpen is een vergunning vereist wanneer u een draagmuur wilt gaan slopen. Ook dit kunnen we voor u uitzoeken, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan tijdens de verbouwing.

Als u een vergunning nodig heeft, moet u deze aanvragen bij de plaatselijke gemeente. Hierbij levert u bouwtekeningen aan en berekeningen van de kosten. De gemeente zal deze dan bekijken en bepalen of zij een omgevingsvergunning afgeven om de draagmuur te mogen verwijderen.

Wilt u een draagmuur verwijderen in een appartement, dan moet u rekening houden met de VvE. Deze instelling moet vaak vooraf goedkeuring geven, voordat u mag beginnen aan het verwijderen van de draagmuur. Deze goedkeuring wordt ook op basis van berekeningen en bouwtekeningen gegeven.

Herkennen van een draagmuur

Het herkennen van een draagmuur is moeilijker dan u vooraf denkt. Het verschil tussen een normale muur en een draagmuur is vaak lastig te zien aan de buitenkant. Dit wordt meestal bekeken aan de hand van een bouwkundige tekening. Muren tussen de keuken en de woonkamer zijn bijvoorbeeld vaak draagmuren.

Raadpleeg altijd een specialist als u zeker wilt weten of een muur een draagmuur is. Wij komen graag bij u langs om dit even te controleren. Hieronder staan een aantal punten om een draagmuur te herkennen:

  • De muur is minimaal 20 cm dik.
  • De muur loopt door naar de bovenliggende verdieping.
  • De muur is een buitengevel.
  • De muur is gemaakt van beton, baksteen of kalkzand.
  • De muur klinkt massief als je erop tikt.

Constructieberekening bij het slopen van een draagmuur

Voordat we aan de slag kunnen met het veilig verwijderen van de draagmuur maken we eerst een constructieberekening. Daaruit blijkt wat voor dragende constructie het moet zijn. Meestal is hier ook een bouwtekening voor nodig. Op basis van de berekeningen bepaalt onze specialist welke dragende constructie er nodig is, wanneer de draagmuur is verwijderd.

In deze berekening staat bijvoorbeeld welke welk gewicht de draagbalk moet hebben, of de afmetingen van de verschillende draagbalken. Deze constructieberekening levert u meestal ook aan bij het aanvragen van de omgevingsvergunning.

De kosten voor het verwijderen van uw draagmuur

Bent u benieuwd naar de kosten voor het verwijderen van uw draagmuur? Neem dan contact met ons op. VBH Works zoekt het graag samen met u uit. Het slopen van een draagmuur vraagt altijd om een professionele aanpak. En die garanderen we bij VBH Works.

Wilt u meer informatie?

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meer informatie?

Of u neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer: 073-6907943.