• VBH Works

    uw bestratingsbedrijf in regio Helmond voor ieder bestratingsproject!

Gewapend beton boren

Er zijn allerlei situaties te bedenken waarbij het nodig is om door gewapend beton heen te boren. Misschien heeft u een nieuwe kachel gekocht? Of moet er een gat geboord worden voor een nieuwe afzuigkap? Wij kunnen zorgen voor de gaten of sleuven in de vloer of de wand.

Als er een gat geboord moet worden voor bijvoorbeeld de afzuigkapafvoer naar buiten, moet er vaak door een muur van gewapend beton geboord worden. Daarvoor gebruiken wij speciale boren, want het boren in gewapend beton is moeilijker als er voorbij de stalen wapening moet worden gegaan.

Wat is gewapend beton?

Gewapend beton bestaat uit beton en wapeningsstaal. De wapening bestaat uit stalen staven die de trekkrachten kunnen opnemen. Het beton zelf neemt de drukkrachten op, zodat scheurvorming vermeden of in elk geval sterk beperkt wordt. Buitenmuren zijn dan ook vaak van gewapend beton gemaakt.

Toepassingen voor boren in gewapend beton:

  • cv-installaties
  • open haarden en kachels
  • afzuigkappen
  • rioleringen
  • ventilatiegaten (wij verzorgen ook het leveren en aanbrengen van de ventilatiekokers en -roosters)

Wij gebruiken voor het boren door gewapend beton de nieuwste technieken zodat het boren netjes, schoon en effectief gebeurt. Een diamantboor is voor het boren in gewapend beton uitermate geschikt. Diamant is één van de hardste materialen ter wereld. Met onze diamantboren is het boren in gewapend beton dan ook geen probleem! Onze vakmensen kunnen uiterst nauwkeurig gaten boren door alle soorten gewapend beton heen.

Betonboren door VBHworks

Voor boren in gewapend beton heb je een P4S betonboor nodig. Deze boor heeft vier snijvlakken waardoor deze blijft boren, ook als je betonstaal tegenkomt. De p2S boor kan gewapend beton niet aan. Deze boor zal vanwege zijn twee snijvlakken vastslaan in het beton. Het boren in gewapend beton kunt u het best overlaten aan een echte specialist, omdat er verschillende dingen fout kunnen gaan als u niet precies weet waar u mee bezig bent. Dit kan onnodige kosten met zich meebrengen.

Heeft u een professional nodig die ook in gewapend beton kan boren? Of heeft u vragen hierover?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met VBH Works. Als sloopbedrijf kunt u daarnaast bij ons terecht voor sloopwerken, sleuven hakken, beton zagen, beton boren, bobcat werken, bestrating, groenvoorziening en grondwerk.

Wilt u meer weten?

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meer informatie?

Of u neemt telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer: 073-6907943.